NL EN
DE FR
Rondwandeling met gids in Arboretum de Dreijen

Rondwandeling met gids in Arboretum de Dreijen


Wandelen door de botanische tuin De Dreijen is een ware belevenis! 
Telkens ontwaar je nieuwe doorkijkjes met prachtige bomen, struiken en bloemen. Beter kijkend verbaas je je over de wonderlijke wereld van het plantenleven. Wat te denken van een boombast vol met bosjes lange stekels, zoals je die van cactussen kent? Of een boom vol witte ‘zakdoekjes’, die bloemen blijken te zijn? 

 

Arboretum De Dreijen heeft dan ook al een lange bestaansgeschiedenis. De aanleg in 1895 was een initiatief van de Rijkslandbouwschool, een voorloper van wat nu Wageningen University is. Leonard Springer, een van de bekendste landschaps- en tuinarchitecten van zijn tijd, en een groot kenner van bomen en heesters, kreeg de opdracht voor de aanleg. Hij liet zich inspireren door de toenmalige Engelse landschapsarchitectuur wat nog steeds herkenbaar is: kronkelpaden tussen de gazons, borders met hortensia’s,  en een fraaie rotstuin met vijver. Ook het in  2013 aangelegde Pinetum is in deze stijl ontworpen. 

 

Met een van onze tuinmannen, die al meer dan 30 jaar verbonden is aan Arboretum de Dreijen, krijgt u een rondleiding langs de parels van het arboretum. U ziet bijzondere bomen en struiken die hier soms al meer dan honderd jaar staan!

De rondleiding wordt gehouden op donderdag, in de even weken van het jaar, van 13.30 – 15.00 uur. Er kunnen maximaal 15 personen per datum deelnemen. Kosten bedragen € 7,50 p.p.

 

Meld u hier aan voor deze rondwandeling.

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa