NL EN
DE FR
Basisonderwijs

Basisonderwijs


Alle programma’s voor kinderen zijn gericht op een positieve en verrassende ervaring met beeldhouwkunst. Sommige kinderen zijn nog nooit in een museum geweest, anderen al vaker. Ze leren over beeldhouwers en over verschillende kunstwerken en ervaren verschillende manier om naar kunst te kijken. In alle activiteiten werken we met interactieve werkmethodes die passen bij de belevingswereld van kinderen.

Kiest u een programma inclusief een bezoek aan Villa Vleermuis? Dan ervaren de kinderen meteen hoe het is om zelf kunst te maken!  
 

In Villa Vleermuis is ons kinderatelier gevestigd. Een kinderatelier met echte kunstwerken en met veel ruimte om kinderen zelf aan de slag te laten gaan met verschillende materialen.
Villa Vleermuis is de voormalige bibliotheek van de Wageningen Universiteit. De naam Villa Vleermuis verwijst naar de aanwezigheid van vleermuizen op het terrein van Het Depot.

 

Alle programma’s voor kinderen worden gratis aangeboden en zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. De programma’s duren tussen de 1,5 uur en 2,5 uur en kunnen plaatsvinden op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur. Het maximale aantal leerlingen is 33. Voor alle programma’s geldt dat ondersteuning door ouders/verzorgers niet nodig is. De docent moet er uiteraard wel bij aanwezig zijn.

 

Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan Beeldengalerij Het Depot en/of Villa Vleermuis met uw groep? Kijk hieronder voor meer informatie over de invulling van de programma’s.
 

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa