NL EN
DE FR

Met de klas naar De Peppel


Met de klas naar De Peppel is een programma voor alle basisschoolleerlingen. De opdrachten zijn aangepast aan de belevingswereld van kinderen en daarom verschillend voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Is uw groep al eerder aan de slag geweest in De Peppel (voorheen: Villa Vleermuis)? Meld dit dan voorafgaand, dan kunnen we de inhoud hierop laten aansluiten. 

 

Het programma duurt 2,5 uur en bestaat uit twee onderdelen. Een interactief gedeelte waarin kinderen naar kunst gaan kijken. Ze bekijken de vaste collectie van Beeldengalerij Het Depot. Door middel van inspirerende opdrachten worden de verschillende zintuigen van kinderen geprikkeld. Veel van onze beelden mogen ook voorzichtig aangeraakt worden, waardoor ze meteen veel leren over het maakproces van de kunstwerken en het materiaalgebruik. Dit gedeelte van het programma kan plaatsvinden op de beeldengalerij of in gebouw De Peppel. 

 

Geïnspireerd door het kijken naar kunst, gaan de  kinderen vervolgens zelf creatief aan de slag. We werken met verschillende materialen en technieken. Het programma is zo opgebouwd dat kinderen in korte tijd met een eigen kunstwerk naar huis gaan.

 

Aanmelden
Alle programma’s voor kinderen worden gratis door Beeldengalerij Het Depot aangeboden. Dit programma duurt 2,5 uur en kan plaatsvinden op woensdagochtend, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur. Het maximale aantal leerlingen is 33. Voor alle programma’s geldt dat ondersteuning door ouders/verzorgers niet nodig is.
 

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa