NL EN
DE FR

Met de klas naar een thematentoonstelling


Bezoek met uw groep een thematentoonstelling op de hoofdlocatie van Beeldengalerij Het Depot. Elk half jaar is er een nieuwe thematentoonstelling. Tijdens een interactieve rondleiding leren leerlingen over beeldhouwkunst, verschillende materialen en over de thematentoonstelling. Ze leren goed kijken, voelen en vragen stellen over de kunstwerken. In het kinderatelier Villa Vleermuis  gaan de kinderen aan de slag met alle inspiratie die ze hebben opgedaan. 
 

Thematentoonstelling: De vier elementen (6 oktober 2019 t/m 22 maart 2020) 
Bijzonder aan thematentoonstelling ‘de Vier elementen’ is de samenwerking met ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. De vier elementen zijn vuur, lucht, aarde en water. Derdejaars studenten maakten elk een kunstwerk gebaseerd op één of meerdere elementen, die gepresenteerd zijn op een vierkante meter.  De vier elementen komen terug in de kunstwerken van de studenten en de beelden uit de vaste collectie van Beeldengalerij Het Depot. Na de rondleiding gaat het bezoek verder in Villa Vleermuis. Hier gaan de leerlingen aan de slag om een eigen werk te creëren geïnspireerd op de vier elementen!
 

Thematentoonstelling: Borstbeelden (5 april  t/m 20 september 2020)
Vanaf dit voorjaar is de thematentoonstelling ‘Borstbeelden’ op de hoofdlocatie van Beeldengalerij Het Depot te zien. Wij zorgen dat een passende interactieve rondleiding en bijbehorende opdracht in kinderatelier Villa Vleermuis is. 
 

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa