NL EN
DE FR

Kunst en natuur programma


Beeldengalerij Het Depot biedt drie educatieve programma’s aan voor het Voortgezet Onderwijs. Een programma waarbij de leerlingen kennis maken met de vaste collectie, een combiprogramma Kunst en Natuur waarbij Arboretum De Dreijen een onderdeel van het programma is en een wisselend programma gerelateerd aan de tijdelijke thematentoonstelling.

 

De educatieve programma's dragen bij aan de kerndoelen 50 en 52 en op verzoek ook 48 en 49. In onze programma’s maken wij gebruik van de VTS methode (Visual Thinking Strategies) bij het beschouwen van de beelden. We zullen er rekening mee houden of u komt met een groep uit de onderbouw of uit de bovenbouw. De bezoeken worden begeleid door twee medewerkers van Het Depot.

 

Kunst en natuur programma

Dit programma begint met een ontdekkingstocht in Arboretum De Dreijen. Hoe beter we de natuur bestuderen, hoe meer die gemeen blijkt te hebben met kunst! Na een energieke en inspirerende rondwandeling door de tuin, gaan de leerlingen zelf creatief aan de slag. De inspiratie die ze in de tuin hebben opgedaan leidt naar een botanische tekening die gemaakt wordt in ons atelier. Hierna volgt een tweede opdracht, ook weer met de natuur als uitgangspunt. Zo ontdekken de leerlingen zowel de schoonheid van de natuur als hun eigen creativiteit. Dit programma sluit niet alleen aan bij de kunstvakken, maar ook bij de vakken Biologie en Filosofie. 

 

Aanmelden

Beeldengalerij Het Depot biedt de programma's geheel kosteloos aan op woensdag (alleen het natuurprogramma), donderdag en vrijdag (alle programma's).

De programma’s duren afhankelijk van de beschikbare tijd anderhalf à twee uur en kunnen plaatsvinden tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

 

Ons aanbod leent zich ook goed voor bijvoorbeeld een projectweek, talentdag, uitwisselingsproject etc.Direct opgeven

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa