NL EN
DE FR

Programma thematentoonstelling Bomen zijn als mensen


Beeldengalerij Het Depot biedt drie educatieve programma’s aan voor het Voortgezet Onderwijs. Een programma waarbij de leerlingen kennis maken met de vaste collectie, een combiprogramma Kunst en Natuur waarbij Arboretum De Dreijen een onderdeel van het programma is en een wisselend programma gerelateerd aan de tijdelijke thematentoonstelling.
 
De educatieve programma's dragen bij aan de kerndoelen 50 en 52 en op verzoek ook 48 en 49. In onze programma’s maken wij gebruik van de VTS methode (Visual Thinking Strategies) bij het beschouwen van de beelden. We zullen er rekening mee houden of u komt met een groep uit de onderbouw of uit de bovenbouw. De bezoeken worden begeleid door twee medewerkers van Het Depot.
 
Thematentoonstelling Bomen zijn als mensen (oktober 2018-maart 2019)
Van oktober 2018 t/m maart 2019 zal op de hoofdlocatie van Beeldengalerij Het Depot de thematentoonstelling Bomen zijn als mensen te zien zijn. In deze tentoonstelling ligt de nadruk op beelden van hout. In de beelden is de oorspronkelijke vorm van de boom nog duidelijk te zien, wat de vraag oproept wat de scheidslijn is tussen natuur en kunst. 
Van oktober a.s. t/m maart 2019 bieden wij een speciaal programma aan dat hierbij aansluit. De leerlingen zullen de tentoonstelling bezoeken, waar de kunstwerken de leerlingen inspiratie geven om ook hun eigen werk te gaan vervaardigen. 
 
Aanmelden
Beeldengalerij Het Depot biedt dit programma geheel kosteloos aan op donderdag en vrijdag. Het programma duurt afhankelijk van de beschikbare tijd anderhalf à twee uur en kan plaatsvinden tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
 
Ons aanbod leent zich ook goed voor bijvoorbeeld een projectweek, talentdag, uitwisselingsproject etc.Direct opgeven

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa