NL EN
DE FR

Regulier programma Voortgezet Onderwijs


Beeldengalerij Het Depot biedt drie educatieve programma’s aan voor het Voortgezet Onderwijs. Een programma waarbij de leerlingen kennis maken met de vaste collectie, een combiprogramma Kunst en Natuur waarbij Arboretum De Dreijen een onderdeel van het programma is en een wisselend programma gerelateerd aan de tijdelijke thematentoonstelling.

 

De educatieve programma's dragen bij aan de kerndoelen 50 en 52 en op verzoek ook 48 en 49. In onze programma’s maken wij gebruik van de VTS methode (Visual Thinking Strategies) bij het beschouwen van de beelden. We zullen er rekening mee houden of u komt met een groep uit de onderbouw of uit de bovenbouw. De bezoeken worden begeleid door twee medewerkers van Het Depot.

 

Regulier programma

Een interactieve rondleiding door de vaste beelden collectie gericht op de verbeeldingskracht van de leerlingen. Ze maken kennis met de beeldhouwkunst, de gebruikte materialen en de technieken. Ze worden geprikkeld om te ontdekken wat hun eigen opvattingen zijn en bespreken dit met hun klasgenoten. Door middel van allerlei opdrachten gaan ze aan de slag met onder andere schrijven, discussiëren, voelen en tekenen. De inhoud kan worden aangepast aan uw lesprogramma of kunstproject.

 

Aanmelden

Beeldengalerij Het Depot biedt alle programma’s geheel kosteloos aan op donderdag en vrijdag.

De programma’s duren afhankelijk van de beschikbare tijd anderhalf à twee uur en kunnen plaatsvinden tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

 

Ons aanbod leent zich ook goed voor bijvoorbeeld een projectweek, talentdag, uitwisselingsproject etc.Direct opgeven

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa