NL EN
DE FR

Arie Schippers

< Ga terug naar het overzicht

Arie Schippers: een veelzijdig kunstenaar. Hij werd in 1952 in Rotterdam geboren. Zijn opleiding genoot Schippers aan de Rotterdamse Academie (1972) en de Rijksakademie voor beeldende kunsten in Amsterdam (1972-1977). In 1977 won hij de Prix de Rome voor schilderkunst. In 2016 werd de Sacha Tanja Penning aan hem toegekend. 


Arie Schippers schildert, tekent en maakt ook beelden. Toen Arie Schippers van atelier verhuisde kwam Beeldengalerij Het Depot in het bezit van twee wonderlijke beelden.

 

In 2014 had hij een grote tentoonstelling in Parijs. Die tentoonstelling was georganiseerd door de Fondation Custodia. Daarna volgde in De Kunsthal een tentoonstelling van een deel van zijn oeuvre. Het is bijkans onmogelijk om Arie Schippers onder te brengen als kunstenaar, zo veelzijdig is hij, maar dat hij in de eerste plaats schilder is wordt door veel kunstkenners opgemerkt. Zelf noemt Arie zijn werk figuratief, maar niet realistisch. Naast schilder is Arie is ook beeldhouwer.

 

Een van zijn bekendste werken is het beeld van Nelson Mandela ‘Walk to Freedom’ (2012), dat in de openbare ruimte in Den Haag staat. De twee beelden van Arie Schippers in de collectie van Het Depot zijn van polyurethaan schuim: het jongensbeeld ‘The world is full of rings’ (2006) en Zeeuws meisje (2007).

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa