NL EN
DE FR

Muzikale Tegenbeelden: Accordeonduo TOEAC - Renée Bekkers en Pieternel Berkers


Datum: 10 mei 2019
Aanvang: 20.15 uur
Vooraf: Vóór het concert is restaurant Linnaeus geopend voor diner. Reserveren noodzakelijk, tel. 0317 467736
Toegangsprijs: € 21,00
Locatie: Beeldengalerij Het Depot, Arboretumlaan 4 in Wageningen

U kunt zich hieronder aanmelden. Daar kunt u ook zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

 

In het kader van de tentoonstelling Tegenbeeld hoort u dit half jaar in een drietal concerten even zovele duo’s. Het tweede concert in dit drieluik wordt gegeven door accordeonduo TOEAC, bestaande uit Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986). Het duo speelt bewerkingen en laat hedendaagse componisten nieuwe muziek voor hen schrijven. Op het programma staan werken van onder anderen Ad Wammes (Cours de la Vie), Astor Piazzolla (SVP) en Benjamin de Murashkin (Tango Organico). TOEAC maakt veel indruk tijdens liveconcerten, hun performance is wervelend en aanstekelijk.

 

Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986) vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium bij Ronald van Overburggen en aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen bij de professoren Geir Draugsvoll en James Crabb waar zij hun Master behaalden. In september 2015 rondde TOEAC daar de ‘solistenopleiding’ af. Inmiddels geven zij beiden les aan het Fontys Conservatorium.

 

 TOEAC behaalde prijzen op o.a. het Novam-accordeonconcours, het Prinses Christina Concours, Grand Prix International (Frankrijk), Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië), een finaleprijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een finaleplaats bij Dutch Classical Talent en de Legatkonkurrence (Denemarken). TOEAC geeft concerten in binnen en buitenland waaronder Indonesië, Zuid-Afrika, Canada, China, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, Turkije, België en Nederland. Pieternel en Renée waren te horen en te zien in verschillende (internationale) tv- en radioprogramma’s waaronder De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. TOEAC speelde samen met o.a. orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding, het Asko|Schönberg ensemble, het Malando Orkest, het Metropole Orkest en het Rotterdams Kamerorkest. Er zijn composities geschreven voor het duo door o.a. G. Beljon, C. Meijering, N. Huijbregts, B. de Murashkin, B. Richter, N. Ioakiem, B. B. Skjelbred, E. Caine en N. Whiteman. C. Farmakis en N. Ioakeim schreven een dobbelconcerto voor TOEAC.Direct opgevenStichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa