NL EN
DE FR

Muzikale Tegenbeelden: Duo Bilitis - Eva Tebbe harp & Ekaterina Levental, harp en mezzosopraan


Datum: 7 juni 2019
Aanvang: 20.15 uur
Vooraf: Vóór het concert is restaurant Linnaeus geopend voor diner. Reserveren noodzakelijk, tel. 0317 467736
Toegangsprijs: € 21,00
Locatie: Beeldengalerij Het Depot, Arboretumlaan 4 in Wageningen

U kunt zich hieronder aanmelden. Daar kunt u ook zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

In het kader van de tentoonstelling Tegenbeeld hoort u dit half jaar in een drietal concerten even zovele duo’s. Het laatste concert in dit drieluik wordt gegeven door duo Bilitis, bestaande uit Eva Tebbe, harp, en Ekaterina Levental, harp en mezzo-sopraan.
Bilitis brengt een nieuw programma getiteld ‘Romeo et Juliette Tongue in Cheek’. Lyriek en volksmuziekelementen verbinden de tijdgenoten Benjamin Britten en Sergei Prokofiev. Een programma vol sprookjesachtige vertellingen, stoere melodieën en vrolijke dansante thema’s over de universele kracht van de liefde: de liefde van Romeo en Juliette, liefde ongrijpbaar als een zwaluw, liefde pril als een vroege midzomerochtend en natuurlijk de liefde van Eva en Ekaterina voor deze muziek die zij met alle liefde naar u toe brengen. Van Sergei Prokofiev hoort u zijn Romeo et Juliette, de suite bewerkt voor twee harpen. Benjamin Britten is vertegenwoordigd met 8 folksongarrangementen voor harp en stem.

 

Duo Bilitis is mede door haar bijzondere bezetting een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daarbuiten. De beide musici hebben sinds de oprichting in 2004 een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen, maar ook door het verstrekken van compositie- en arrangeer-opdrachten aan verschillende Nederlandse componisten. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys. Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition. Duo Bilitis trad op tijdens buitenlandse festivals waaronder The Tenth World Harp Congress, Varna International Music Festival (Bulgarije), Mosel Musik Festival (Duitsland/Luxemburg), Baku International Music Festival (Azerbejian), en het Seduced by Harps Festival (België). In Nederland trad het duo o.m. op in het Concertgebouw te Amsterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam, tijdens het Internationaal kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Muziekgebouw aan ‘t IJ, De Doelen te Rotterdam, Vredenburg Utrecht en op vele kamermuziekpodia door het hele land.Direct opgevenStichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa