NL EN
DE FR

Muzikale Tegenbeelden: Heleen Hulst, viool & Gerard Bouwhuis, piano


Datum: 12 april 2019
Aanvang: 20.15 uur
Vooraf: Vóór het concert is restaurant Linnaeus geopend voor diner. Reserveren noodzakelijk, tel. 0317 467736
Toegangsprijs: € 21,00
Locatie: Beeldengalerij Het Depot, Arboretumlaan 4 in Wageningen

 

In het kader van de tentoonstelling Tegenbeeld hoort u dit half jaar in een drietal concerten even zovele duo’s. Het eerste concert in dit drieluik wordt gegeven door duo Heleen Hulst en Gerard Bouwhuis. Violist Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis vormen al sinds jaar en dag een vooraanstaand duo. Het repertoire van Bouwhuis en Hulst bevat werken van de klassieken tot de modernen.

In het kader van de tentoonstelling Tegenbeeld stelden ze een programma samen met een Sonate voor viool en piano van Ludwig van Beethoven, de Suite Italien van Igor Stravinsky en het speciaal voor hen geschreven Narcissus van Calliope Tsoupaki.


Heleen Hulst studeerde bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De afgelopen jaren maakte zij deel uit van onder andere het Asko|Schönberg Ensemble, Remix Porto en het Nieuw Ensemble. Recent richt zij zich hiernaast ook meer op de oude muziek en speelt bij het Combattimento Consort, Anima Aeterna en de Van Swieten Society. In 1995 en 1997 nam zij deel aan het Tanglewood Music Festival waar zij beide keren werd onderscheiden met de prijs voor ‘an outstanding violinist’. In 2010 schreef Martijn Padding het vioolconcert ‘White Eagle’ voor haar en het Asko Ensemble, dit concert is inmiddels op cd verschenen. Haar brede belangstelling bracht haar tot samenwerkingen met o.a. het Nederlands Dans Theater, Dansgroep Krisztina de Châtel, ZT Hollandia en choreograaf Paul Selwyn Norton.

 

Gerard Bouwhuis profileerde zich na zijn conservatoriumopleiding in Den Haag vooral als vertolker van nieuwe muziek. Hij geeft veelvuldig recitals, is een veelgevraagde gast van toonaangevende Nederlandse muziekgezelschappen als Asko|Schönberg, het Nederlands Blazers Ensemble en de Ebony Band en werkte mee aan producties van onder andere het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater en Dansgroep Krisztina de Châtel. De pianist maakte deel uit van Hoketus, het Xenakis Ensemble en de groep LOOS. Een groot aantal componisten schreef nieuw werk voor hem, onder wie Louis Andriessen, Guus Janssen, Rob Zuidam, Martijn Padding en Cornelis de Bondt.Direct opgevenStichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen
Lees verder Stichting Utopa