Over Het Depot

Arboreta

Bij Beeldengalerij het Depot horen twee arboreta; Hinkeloord en De Dreijen. In beide bomentuinen vindt u ook beelden.

 

Openingstijden
Arboretum De Dreijen en Arboretum Hinkeloord zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt op eigen houtje een wandeling maken door de tuinen.

 

Rondleiding
Wilt u meer informatie over de bijzondere bomen en struiken die hier soms al meer dan honderd jaar staan, dan kunt u zich opgeven voor een rondleiding. Een van onze tuinmannen, die al ruim dertig jaar verbonden is aan Arboretum de Dreijen, kan u hierover van alles vertellen. 

 

Onze bijen
Onze bijenstal staat er sinds juni 2014 voor onze Buckfastvolken. De Buckfastvolken zijn speciaal ontwikkeld door kruisingen op weerstand tegen parasieten en op een zachtaardig karakter. De bijen danken hun naam aan klooster Buckfast Abbey. Daar leefde en werkte broeder Adam (1898-1996), de benedictijner monnik die ook imker was. Vanwege de grote bijensterfte in de jaren 20 door de tracheeënmijt ging hij experimenteren met rassen.

Els Voorbij verzorgt onze bijenvolken sinds 2018.

 

Documentaire

U kunt onze arboreta ook digitaal bewonderen. In ons hoofdgebouw vertonen we de documentaire van Stijn van der Loo: ‘De tuinen van Linnaeus – Hinkeloord en De Dreijen’.

Ontdek de arboreta

 

Arboretum De Dreijen

Arboretum De Dreijen is aangelegd in 1895 en was een initiatief van de Rijkslandbouwschool, een voorloper van wat nu Wageningen University is. De tuin begon als schooltuin met onder meer een bloemisterij, warmoezerij (groentetuin), fruittuin en boomkwekerij.

 

Lees meer

 

Arboretum Hinkeloord

Ver buiten de bebouwde kom laat Dirk Vreede in 1855 de prachtige villa N’gladjoe plaatsen, genoemd naar zijn voormalige plantage op Java. Pas later krijgt het zijn huidige naam Hinkeloord.

 

Lees meer

 

Parels

Op deze pagina vindt u een selectie van onze mooiste bomen en struiken, onze parels. 

 

Lees meer